Faglig implementering af viden

- målrettede udviklingsforløb sikrer anvendelse i praksis

Det er den daglige leders opgave at støtte medarbejderen i at anvende ny viden fra kurser eller anden form for efteruddannelse, så den bliver til gavn for hele organisationen og den enkelte borger.

De fleste medarbejdere og ledere bliver begejstret over ny viden og vil gerne i gang med at anvende den. Nogle kan forestille sig hvordan og går straks i gang med at afprøve og øve sig. Andre har brug for støtte til og dialog om, hvordan den nye viden kan omsættes og anvendes i forhold til deres konkrete arbejdsopgaver.

Få den nye viden vendt til en ressource

Overgangen fra begejstring til konkret anvendelse byder på en lang række små eller store forhindringer, der positivt skal overvindes, hvis ny viden skal blive til en ressource i arbejdet

Den konkrete opbakning til medarbejderen og lederne kan med god effekt støttes af et udviklingsforløb målrettet faglig implementering for hele medarbejdergruppen, faciliteret af ekstern coach/supervisor.

Her får medarbejderne mulighed for at øve de faglige metoder og tilgange, forholde sig positivt kritisk til muligheder for implementering i en travl hverdag og støtte hinanden i at omsætte teorierne til handlinger i forhold til de konkrete borgere, de samarbejder med.

Udviklingsforløbet er med til at give medarbejderne større sikkerhed i arbejdet og en mere nuanceret og effektiv anvendelse af de metoder og redskaber der giver mening i forhold til deres målgruppe.

Gode resultater for både jer og borgerne

Synlig effekt af videreuddannelse giver god energi og mod på fornyet læring og udvikling. Det giver et godt arbejdsklima for såvel medarbejderne som de borgere, der nyder godt af den kvalificerede indsats.

Eksempler på faglig implementering:

  • Implementering af faglig viden omkring arbejdet med sekundært traumatiserede børn og deres familier i projekt "Børn på tværs af grænser” gennem faglig supervision, etableret af Center for Traume og Torturoverlevere i Region Syddanmark i henholdsvis Varde, Middelfart og Odense Kommune


  • Har i samarbejde med ledere og medarbejdere i Handicap og Psykiatriafdelingen i Odense Kommune udviklet en faglig planlægningsmodel. Den anvendes som dialog redskab for medarbejderne, så den faglige og rehabiliterende tilgang til borgeren sikres, når der udarbejdes samarbejdsplaner sammen med borgeren.


  • Arbejder aktuelt (2014)med undervisning og træning i anvendelse af faglig planlægningsmodel på et dag og døgntilbud for voksne med en sindslidelse i Odense Kommune, med det formål at kvalificere arbejdet med samarbejdsplanerne i praksis, så en rehabiliterende tilgang optimeres.


  • Arbejder aktuelt (2014)som underviser og facilitator af udviklingsforløb omkring psykosocial rehabilitering i praksis (Svendborg Kommune)

Kontakt Annette Nygaard​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vil du gerne i kontakt med mig, så er du velkommen til at udfylde formularen her på siden, eller sende mig en e-mail på: netteny@gmail.com​.

​Du kan også ringe til mig på telefon: 28 55 16 29.

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Annette Nygaard

Tlf: 28 55 16 29

E-mail: netteny@gmail.com

Annette Nygaard

Tlf: 28 55 16 29 - E-mail: netteny@gmail.com - CVR: 30942981​